Tedenske novice 10.3.2017

Lekarna Sevnica v prenovljeni in modernizirani podobi

Lekarna Sevnica je s priložnostno slovesnostjo v sredo namenu predala prenovljene prostore in robotizirano skladišče za zdravila. Skozi zgodovino pridobitev in najpomembnejše mejnike razvoja lekarne se je v osrednjem nagovoru sprehodila direktorica Irena Groboljšek Kavčič. Investicija je zajemala celovito zamenjavo inštalacij v pritličju in delno v kleti, posodobitev in prilagoditev prostorov za potrebe strokovnega dela farmacevtov, izveden pa je tudi avtomatiziran lekarniški sistem skladiščenja s prinosom zdravil. Posodobitev in ureditev v splošno javno korist, financirana iz sredstev lekarniške dejavnosti, je skupaj znašala okrog 400 tisoč evrov.

Ob novi pridobitni je vodstvu lekarne čestital in se za dobro delo zahvalil župan Srečko Ocvirk, zbrane sta nagovorili tudi predsednica Sveta zavoda Lekarne Sevnica Petra Majcen in nekdanja dolgoletna direktorica Ana Dolinšek Weiss. Prireditev je polepšala glasba dueta citer v izvedbi Maruše in Gašperja Vidmar, saksofonist Martin Zeme in violinistka Iza Knez Majcen z mentorico Andrejo Zupanc.

Dobrodelni koncert Rotary kluba Sevnica napolnil športni dom z glasbo, radostjo in veseljem

V Rotary klubu Sevnica so vrline pripravljenosti prisluhniti in pomagati sočloveku v vsakodnevnem življenju zopet združili v obliko, katere rezultat je bil zelo lepo obiskan sedmi tradicionalni dobrodelni koncert »Imeti rad«. Koncert v soorganizaciji lokalne skupnosti je potekal prav na mednarodni dan žena, 8. marca, v Športnem domu Sevnica.

Na dobrodelnem koncertu so številčno občinstvo navdušili: Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Sevnica pod vodstvom Francija Lipovška, Godba Sevnica pod vodstvom Matica Nejca Kreče, kot osrednji gost pa Ansambel Saša Avsenika. Za smeh in veselje je s komičnim vložkom še dodatno poskrbel igralec Konrad Pižorn – Kondi.

Predsednik Rotary kluba Sevnica Martin Dolinšek je ob zaključku koncerta ravnateljici Glasbene šole Sevnica Katji Krnc simbolično predal ček v vrednosti 5.500 evrov, prihodek koncerta bo namreč v celoti namenjen Glasbeni šoli Sevnica za nakup glasbil. Občinstvo je poleg obeh pozdravil tudi sevniški župan Srečko Ocvirk.

Tradicionalna 56. sevniška salamiada, na gradu tudi damski program

Po mednarodnem dnevu žena imajo danes svoj praznik tudi moški. Na ta dan se po tradiciji, že 56. leto zapored, v organizaciji Društva salamarjev Sevnica odvija sevniška salamiada, najstarejša tovrstna prireditev v širšem evropskem prostoru, ki poleg družabnega značaja in bogatitve turistične ponudbe nosi vsebino negovanja tradicije izdelave domačih suhih salam kot hrane z identiteto.

Sprejem gostov in predstavnikov delegacij iz tujine, ki se vsako leto udeležujejo dogodka, poteka v Vinski kleti Mastnak, od 15. ure dalje pa se bo v Gostilni Vrtovšek in pod prireditvenim šotorom odvijala tradicionalna salamiada z družabno-kulinaričnim programom in razglasitvijo najboljših salamarjev.

V Sevnici bo nocoj organiziran tudi damski program na Gradu Sevnica, modno-kulinarični večer v skupni organizaciji Kopitarne Sevnica, KŠTM Sevnica in lokalne skupnosti. Dogodek z razglasitvijo najboljše izdelovalke salame bosta obogatila modra revija Kopitarne Sevnica in glasbeni program.

Občinska uprava Občine Sevnica