Tedenske novice 24.2.2017

Prireditev »Športnik leta 2016«

Športna zveza Sevnica, Občina Sevnica in KŠTM Sevnica vabijo na prireditev Športnik leta 2016, ki bo v ponedeljek, 27. februarja 2017, ob 18. uri v Kulturni dvorani Sevnica. Podeljena bodo priznanja za športnika, športnico, perspektivnega športnika in športno osebnost leta 2016, pa tudi spominske plakete društvom ob jubilejnih obletnicah delovanja.

Osrednji gost dogodka bo prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije mag. Janez Sodržnik, navzoče pa bosta pozdravila tudi predsednik Športne zveze Sevnica Rok Vodenik in župan Srečko Ocvirk.

Vodenje po Sevnici ob Svetovnem dnevu turističnih vodnikov

Ob Svetovnem dnevu turističnih vodnikov, 21. februarja, je v organizaciji KŠTM Sevnica potekal program brezplačnega vodenja po mestu z lokalnim turističnim vodnikom. V Turistični agenciji Doživljaj so udeležencem najprej predstavili turistične zanimivosti občine in Posavja, sledilo pa je še vodenje na terenu po turistično zanimivih točkah.

Kot so ob zaključku vodenja povedali udeleženci, je bil namen dneva zelo dobro uresničen in udejanjen. Navdušeni so bili predvsem nad številnimi zgodovinskimi obeležji, zanimivo kulinarično ponudbo in nad uporabnimi informacijskimi tablami. Z zanimanjem so si ogledali in s seboj vzeli tudi promocijski material o Sevnici, občini in vseh pomembnih znamenitostih.

Pred vrati pustni vikend, kurenti na obisku

Sevnico so danes že 17. leto zapored obiskali kurenti, ki prihajajo iz Cvetkovcev v občini Ormož. Ustavili so se tudi v prostorih Občine Sevnica, kjer sta jih sprejela župan Srečko Ocvirk in direktor občinske uprave Zvone Košmerl s sodelavci. Skupina kurentov je s svojim značilnim glasnim zvonjenjem in pristnimi kostumi pričarala pravo pustno vzdušje. Pustno rajanje v organizaciji KŠTM Sevnica bo v nedeljo ob 15. uri v sevniški športni dvorani.

20. Licitacija krač in salam pri svetem Joštu pod Lisco

Pri cerkvi svetega Jošta pod Lisco bo to nedeljo ob 11. uri potekala jubilejna, 20. licitacija krač in salam. Po obredu svete maše in blagoslovu bodo suhomesnati izdelki pred cerkvijo namenjeni za ogled in nakup. KŠTD Razbor, Župnija Razbor in Planinsko društvo Lisca Sevnica kot organizatorji dogodka vabijo, da na licitacijo prinesete suhomesnate izdelke, ki jih bodo po mašnem blagoslovu licitirali, vabijo pa tudi k aktivnem sodelovanju pri licitaciji in nakupu.

Večji del zbranih sredstev bo namenjen za nadaljnjo obnovo podružnične cerkve svetega Lovrenca na Gori. V primeru zelo neugodnega vremena je dogodek lahko prestavljen, najverjetneje na velikonočni ponedeljek.

Občinska uprava Občine Sevnica