Tedenske novice 28.7.2017

Sanacija usada na lokalni cesti Podvrh-Trnovec

Občina Sevnica bo pričela izvajati sanacijo usada na lokalni cesti Podvrh-Trnovec, kjer je zaradi preteklih neurij in podtalne vode prišlo do večjega premika daljšega pobočja. Pri tem so v naselju Trnovec nastale tudi poškodbe na obstoječi lokalni cesti.

Sanacijo usada bo izvajalo podjetje  GIC Gradnje. Vrednost celotne investicije znaša 371.353 evrov. Sredstva za investicijo v višini 300.605 evrov so zagotovljena iz državnega proračuna iz Programa odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi neurja z viharnim vetrom in poplavami v juniju 2016. Ostala sredstva v višini 70.748 evrov pa so zagotovljena iz občinskega proračuna. Dela bodo zaključena jeseni.

Poletne filmske delavnice za otroke

Poletne počitniške dni so poleg aktivnosti v sklopu sevniškega bazena in počitniškega varstva otrok letos popestrile tudi kreativne filmske delavnice. Delavnice, ki so potekale med 25. in 27. julijem v podjetni skupnosti KNOF, je izvajala produkcija LIJAmedia. Mladi so imeli možnost pridobiti nova neformalna  znanja in izkušnje s področja filma. Preizkusili so se v snemanju s kamero, pisanju zgodb, nastopanju pred kamero, v računalniški montaži ter se ob tem seveda tudi  sproščeno družili.

Napoved dogodka – pohod  Malkovec

Krajevna skupnost Tržišče in Krajevna organizacija borcev za vrednote NOB Tržišče organizirata v soboto, 29. julija spominski pohod in proslavo v spomin na 75 let požiga Malkovca in poboja talcev. Tradicionalni pohod  po poteh Duletove čete se bo pričel ob 9. uri pri spomeniku NOB na Malkovcu. Obletnico bodo nato obeležili s kratkim priložnostnim kulturnim programom ob 11. uri.

Občinska uprava Občine Sevnica