Tedenske novice 3.2.2017

Sofinanciranje sterilizacije lastniških mačk

Občina Sevnica skladno z zakonom o zaščiti živali del proračunskih sredstev namenja skrbi za zapuščene živali, in sicer preko pogodbe z Veterinarsko postajo Sevnica o izvajanju dejavnosti oskrbe in namestitve zapuščenih živali v zavetišču.  Najboljša preventiva pri zmanjševanju števila zapuščenih živali je po priporočilih stroke sterilizacija lastniških mačk, zato Občina Sevnica že več let zapored ta ukrep tudi sofinancira. Akcija bo potekala od 9. do 25. februarja 2017. Cena sterilizacije je 67,50 evrov, pri čemer Občina Sevnica sofinancira 25 evrov, Veterinarska postaja Sevnica 13 evrov, soudeležba lastnika pa je 29,50 evrov. Možnost sofinanciranja je omogočena lastnikom mačk z območja občine Sevnica. Več informacij je dostopnih na Veterinarski postaji Sevnica.

Vlaganje zahtevkov za škodo po pozebi in snegu v letu 2016

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča vsa kmetijska gospodarstva o vlaganju zahtevkov za dodelitev pomoči najbolj ogroženim kmetijskim gospodarstvom oziroma zahtevkov za dodelitev pomoči za obnovo potenciala kmetijske proizvodnje po pozebi in snegu v letu 2016 v sadjarstvu in vinogradništvu. Datum začetka vlaganja zahtevkov je 31. januar 2017, zahtevek pa se lahko vloži do vključno 2. marca 2017.

Pozdravili bronastega rokometaša

Log se je v torek veselil izjemnega uspeha rokometaša Blaža Janca, ki je kot član izbrane slovenske rokometne vrste na nedavnem svetovnem prvenstvu v Franciji osvojil tretje mesto in bronasto kolajno. Kulturno-športno društvo Log je v sodelovanju z občino in KŠTM Sevnica temu velikemu dosežku v čast pripravilo sprejem s predajo čestitk in voščil športniku za še mnogo uspehov tudi v bodoče.

Srečanje duhovnikov letos v Šentjanžu

Vsakoletno srečanje duhovnikov, ki delujejo v župnijah območja sevniške občine, je letos potekalo v Šentjanžu. Vse zbrane, med katerimi sta bila tudi škof celjske škofije msgr. dr. Stanislav Lipovšek in škof novomeške škofije msgr. Andrej Glavan, povezuje skrb za skupno dobro občanov, izmenjava mnenj in predlogov za nadaljnje sodelovanje pa je tudi sicer osrednji namen tradicionalnega ponovoletnega srečanja. Goste je pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Šentjanž Boštjan Krmelj, o življenju v župniji je spregovoril župnik Janez Cevec, župan Srečko Ocvirk pa je strnil aktualne poudarke dela lokalne skupnosti.

Občinska uprava Občine Sevnica