11.02.2011

Osrednja slovesnost ob kulturnem praznikuSEVNICA – V kulturni dvorani se je v petek odvijala osrednja slovesnost ob kulturnem prazniku v občini Sevnica. Za organizacijo dogodka je poskrbel zavod KŠTM Sevnica.

Slavnostni govornik prireditve je bil predsednik Zveze kulturnih društev Slovenije Rudi Šimac, v bogatem kulturnem programu, ki ga je povezovala Sonja Pajk, pa so sodelovali učenci Glasbene šole Sevnica, plesalca Gaja Koprivec in Gašper Vidmar, igralska skupina Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica in Kvartet Jarica.
Slovesnost je minila tudi v znamenju podelitve priznanj in Prešernovih plaket Zveze kulturnih društev Sevnica, ki sta jih dobitnikom podelila predsednik zveze Jože Novak in sevniški župan Srečko Ocvirk. Bronasto Prešernovo plaketo sta prejela Janez Podlesnik in Martin Marko, dobitniki srebrne Prešernove plakete so Fantje s Preske in Romana Pokorn, dobitnica zlate Prešernove plakete pa Berta Logar.
Bogato scensko podobo odra so ustvarila dela, ki so nastala na likovni delavnici Avantura barve II, v preddverju pa so si obiskovalci lahko ogledali še dela s fotografske delavnice Fotografska razmišljanja. Omenjeni delavnici sta nedavno potekali pod taktirko Zveze kulturnih društev Sevnica in sevniške enote Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

Slavnostni govornik Rudi Šimac je požel velik aplavz. (Foto: Rok Petančič)


Prešernove plakete sta nagrajencem podelila predsednik Zveze kulturnih društev
Sevnica Jože Novak in župan Srečko Ocvirk. (Foto: Rok Petančič)