15.10.2018

Skupaj na Lisco 2018 - FOTOGALERIJA


Občina Sevnica je bila v petek, 12. oktobra, skupaj s Planinskim društvom Lisca, Policijsko postajo Sevnica, Zdravstvenim domom Sevnica, Prostovoljnim gasilskim društvom Sevnica, Gasilsko zvezo Sevnica in Območno enoto reševalnih psov Dolenjske organizator že drugega srečanja z imenom »Skupaj na Lisco 2018«.

V akciji so reševalci spoznavali posamezne dostope do priljubljene izletniške točke, Lisce. Razdeljeni so bili v štiri skupine: prva je Lisco osvojila preko Jošta, druga po Pastirčkovi poti, tretja po plezalni steni, četrta skupina pa se je podala na Lisco mimo izletniške kmetije Zupan, Ivc in Ješivca. Poročilo o zaključnih ugotovitvah akcije bo podano po opravljeni skupni analizi.

Skupno kar preko 70 udeležencev se je nato na Lisci seznanilo z delovanjem posameznih reševalcev, pri čemer je ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Sevnica prikazala temeljne postopke oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja. Policijska postaja Sevnica je prikazala delovanje policije, Enota reševalnih psov Dolenjske pa soj način dela. Na ogled je bila tudi zaščitno reševalna oprema, ki jo uporabljajo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica.

Udeleženci so se seznanili še s projektom »Trajnostni razvoj Lisce za zdravo Posavje«, ki ga izvaja Občina Sevnica skupaj s partnerji. V sklepnem delu dogodka so se udeleženci med seboj pomerili tudi v igri malega nogometa.

Fotografije v sledeči fotogaleriji so prispevali fotograf Ljubo Motore ter sodelavci vseh v akciji sodelujočih služb.