05.11.2018

Dvojni praznik v Zabukovju


Pričel se je november in z njim praznični mesec občine Sevnica. S kulturno-družabnimi dogodki je bil pester že uvodni vikend, tudi v Zabukovju.

Občina Sevnica je v krajevni skupnosti Zabukovje zaključila sanacijo plazišča na lokalni cesti Podvrh-Trnovec, in ob praznovanju praznika krajevne skupnosti je bil simbolično predan v uporabo prenovljen odsek lokalne ceste skozi Trnovec. Odprtju investicije je sledila osrednja prireditev v počastitev praznika krajevne skupnosti s podelitvijo krajevnih priznanj v večnamenskem domu v Zabukovju.

Predsednik Jože Baumkirher in župan Srečko Ocvirk podelila priznanja družini Puc za aktivno sodelovanje v PGD Zabukovje, družini Sehur za vsestranske aktivnosti pri delovanju AKŽ Zabukovje in KS Zabukovje ter Zdravku Krajčiču za dolgoletno članstvo v PGD Zabukovje, pa tudi za nesebično pomoč pri razvoju društva in domače skupnosti.

Kulturni program sta prispevala Pevska skupina Rosa in Kulturno društvo Franc Požun Zabukovje, vse sledeče fotografije pa Damjan Pajk.