06.11.2018

Novinarska konferenca v prenovljeni Komunali Sevnica


Tradicionalna novinarska konferenca župana, ki je s pregledom dela preteklega leta vselej uvod v praznovanje občinskega praznika, je tokrat potekala v prenovljenih prostorih Komunale Sevnica.

Župan Srečko Ocvirk se je v uvodnem delu osredotočil na pregled dela Občine Sevnica na področjih razvoja prometne in komunalne infrastrukture, prostorskega načrtovanja in spodbud gospodarskemu razvoju, urejanja objektov družbenih dejavnosti in drugih javnih objektov, nadgradnje športne infrastrukture, podpore mladim, zdravstvenega varstva in sociale ter skrb za šibkejše, društvenega in družabnega življenja ter razvoj turizma. Gradivo s predstavitvijo vseh vsebin je dostopno s klikom na povezavo.

Na novinarski konferenci je direktor Komunale Sevnica Mitja Udovč predstavil investicijo posodobljenih spodnjih prostorov, ki so danes sodobna predavalnica in bo namenjena društvom, organizacijam in podjetjem za izvedbo raznih izobraževanj. Investicija je obsegala tudi energetsko sanacijo upravne stavbe s sodobno ureditvijo njenega pročelja, ureditev nekaj poslovnih in skladiščnih prostorov ter preureditev okolice zgradbe. Po predstavitvi delovanja Komunale Sevnica je povabil na odprtje pred prenovljeno poslovno zgradbo.

Na priložnostnem dogodku je zbrane poleg župana in direktorja pozdravil in ob novih pridobitvah čestital tudi Martin Novšak, podpredsednik Gospodarske zbornice Slovenije in predsednik posavske območne zbornice. Z zapetimi pesmimi sta otvoritev kulturno oplemenitila otroški in mladinski pevski zbor Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica.