12.11.2018

Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku


Vabljeni k ogledu fotogalerije osrednje slovesnosti ob prazniku občine Sevnica, ki je potekala v petek v Športnem domu Sevnica.

Slavnostni govornik je bil mag. Franc But, veleposlanik Republike Slovenije v Zvezni republiki Nemčiji, navzoče je pozdravil tudi župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Podeljena so bila priznanja Občine Sevnica za leto 2018. Grb Občine Sevnica je prejelo podjetje Inde d. o. o. Sevnica, Zlato plaketo Društvo Salezijanski mladinski center Sevnica in Društvo borilnih veščin Ippon Sevnica, prejemniki Srebrne plakete pa so Franc Dobovšek, Darinka Avguštin in Gostilna Repovž (obrazložitve v prilogi).

Predvajan je bil dokumentarni film o življenju in delu minulega leta, program pa so kulturno obogatili Glasbena šola Sevnica, Godba Sevnica in Godba Blanški vinogradniki.

Fotogalerija celotne prireditve:
https://clients.nikaandgrega.com/g/praznikobcinesevnica/


Slavnostni govornik mag. Franc But:
https://www.youtube.com/watch?v=APOEvA1K2joDokumentarni film ob prazniku Občine Sevnica
https://www.youtube.com/watch?v=tnllDgD6Ag4


Posnetek osrednje slovesnosti ob prazniku občine Sevnica 2018
https://www.youtube.com/watch?v=pfIMwZMkFcY


Srečanje z gospodarstveniki v sklopu obiska veleposlanika

Slavnostni govornik mag. Franc But se je pred osrednjo slovesnostjo v sevniškem hotelu Ajdovec srečal z gospodarstvenicami in gospodarstveniki sevniške občine.

Srečanje je bilo namenjeno mreženju in krepitvi sodelovanja. Posavsko in sevniško gospodarstvo je močno izvozno usmerjeno ter vpeto v evropske in tudi širše svetovne gospodarske trge. Spada v skupino tistih, ki pozitivno prispevajo k presežku v trgovinski bilanci Slovenije. Veliko podjetij ima svoje trge tudi v gospodarsko zelo močni Nemčiji.

Predstavitev gospodarstva v občini Sevnica in uvozno-izvozno shemo posavske regije je podal Martin Novšak, podpredsednik Gospodarske zbornice Slovenije in tudi predsednik posavske območne zbornice, navzoče pa je nagovoril tudi gostitelj srečanja župan Srečko Ocvirk.