11.02.2019

Osrednja slovesnost v počastitev praznika kulture s podelitvijo priznanj


V soorganizaciji Občine Sevnica, KŠTM Sevnica in Zveze kulturnih društev Sevnica je na predvečer slovenskega kulturnega praznika potekala osrednja občinska slovesnost s podelitvijo Prešernovih plaket in priznanj Zveze kulturnih društev Sevnica.

Prejemnik priznanja je postal Branko Klenovšek, bronasto Prešernovo plaketo sta prejela Bojan Dremelj in Matic Nejc Kreča, srebrno pa Moška vokalna skupina Fantje z Razborja in Ljudske pevke Solzice. Prejemnik letošnje zlate Prešernove plakete je Gledališka skupina Kulturnega društva Studenec.

Priznanja je izročil in se vsem prejemnikom za izjemen prispevek pri razvoju kulture v imenu Zveze kulturnih društev Sevnica zahvalil predsednik Jože Novak. Pozdravne besede je zbranemu občinstvu namenil tudi župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, slavnosti govornik pa je bil Tine Bec, vsestranski mladi glasbeni ustvarjalec – komponist, aranžer, zborovodja, pevec in pianist.

Prireditev sta z glasbo obogatila flavtistka Lara Šalamon in trobentar Jeromej Kostajnšek, prejemnika štipendije Občine Sevnica za nadarjene študente s področja kulture. Sceno pa pod simboliko kulture kot okna v svet pripravila kreativna grafična oblikovalka Nevenka Flajs.

Prejemniki priznanj s slavnostnim govornikom, županom in predsednikom zveze kulturnih društev.


Slavnostni govornik Tine Bec


Flavtistka Lara Šalamon


Trobentar Jeromej Kostanjšek ob spremljavi Tineta Beca