25.02.2019

Osrednja športna prireditev leta s podelitvijo priznanj


Na prireditvi Športnik leta 2018 so bila minuli petek, 22. februarja, podeljena priznanja za izstopajoče dosežke na področju športa.

Naziv športnice leta 2018 je prejela članica DVB Ippon Sevnica in članica slovenske kadetske ju-jitsu reprezentance Maša Medvešek, športnik leta pa je tretje leto zapored postal rokometaš Blaž Janc, član poljske ekipe Vive Kielce in slovenski rokometni reprezentant, v imenu katerega je zaradi obveznosti priznanje prevzela njegova mama.

Priznanje za perspektivno športnico je prejela članica Atletskega kluba Sevnica Nika Dobovšek, za perspektivnega športnika pa prejel član sevniškega strelskega društva Marok Aleš Mitja Janc.

Kot najboljša športna prireditev v letu 2018 je bilo prepoznano osnovnošolsko finale tekmovanja v rokometu v organizaciji OŠ Sava Kladnika Sevnica, priznanje je prejela ravnateljica Mirjana Jelančič. Kot najboljša športna ekipa leta 2018 pa je bila nagrajena rokometna ekipa Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, ki so na tem prvenstvu pod vodstvom trenerja Igorja Povšeta osvojili naziv državnih šolskih prvakov.

Jubilejni priznanji sevniške športne zveze sta ob tej priložnosti prejela Društvo borilnih veščin Ippon Sevnica za 20 let delovanja in Rokometni klub Sevnica za 60 let delovanja.

Priznanja je podelila predstavnica Športne zveze Sevnica Sara Martinšek v družbi župana Srečka Ocvirka in osrednjega gosta dogodka, športnega komentatorja dr. Andreja Stareta, ki je z značilno pozitivno energijo in spodbudnimi mislimi navdušil številčno občinstvo.

Aplavze je publika namenjala tudi izvajalcem športno obarvanega spremljevalnega programa članic in članov različnih športnih društev, ki ga je v programsko celoto povezala Sara Martinšek, celotno prireditev pa je povezovala Hana Ćošić.