04.03.2019

Izbrano novo protokolarno vino: promotor občine, sevniških vinogradnikov in vinogradniške dediščine


Vinogradniška društva sevniške občine pod pokroviteljstvom in v sodelovanju z Občino Sevnica vsako leto organizirajo izbor za županovo vino, ki je namenjeno promociji občine s statusom protokolarnega vina za različne priložnosti.

Komisija je letos izbirala med devetimi vzorci vin rdeče zvrsti, letnika 2018, zmagovalec natečaja pa je postal Franc Špan iz Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj z oceno 16,60.

Županovo vino 2019 je tako postalo novo protokolarno vino Občine Sevnica – promotor občine, sevniških vinogradnikov in vinogradniške dediščine. Kot darilo, priznanje ali nagrada bo omogočalo, da se prepoznavnost in kakovost sevniških vin širi izven meja občine.

Prireditev z razglasitvijo je potekala minuli petek v Hotelu Ajdovec, v sklopu občnega zbora Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj. Vsako leto namreč organizacijo ocenjevanja prevzame eno od štirih vinogradniških društev sevniške občine.

Navzoče na dogodku so poleg župana Srečka Ocvirka nagovorili tudi predsednik Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj Jože Simončič, predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Miran Jurak in 23. Vinska kraljica Slovenije Meta Frangež.

Za glasbeno obogatitev programa so poskrbeli citrarka Neža Simončič, tenorist Marko Železnik in ansambel Vesela dolina, povezovalka programa pa je bila Tanja Žibert.