01.04.2019

Prenovljena telovadnica sevniške šole


Pomembna nova pridobitev Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, ki bo še dodatno prispevala h kakovostnemu izvajanju športne vzgoje, je celovita ureditev zgornje telovadnice. Pridobitev so namenu predali danes dopoldan.

Investicija je zajemala prenovo telovadnice z menjavo tal in vgradnjo opreme, ki bo omogočala raznolike športne aktivnosti, med njimi igre z žogami, izvajanje gimnastičnih prvin, velika pridobitev je nova plezalna stena. Prenovljeni so tudi garderobni prostori. Za projekt je Občina Sevnica, ki je projekt vodila skupaj s šolo, uspešno pridobila sofinancerska sredstva Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Šport ima v sistemu vzgoje in izobraževanja pomembno mesto zaradi številnih blagodejnih učinkov gibanja in razvoja pozitivnih družbenih vrednot. Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica dosega izjemne tekmovalne rezultate na raznolikih športnih področjih, zaradi česar je prejela srebrno priznanje za najbolj športno šolo v Sloveniji. Raznolike aktivnosti so prikazali tudi v sklopu otvoritvenega programa.