24.05.2019

Praznik v Tržišču v znamenju 150. obletnice javnega šolstva


Konec maja krajevna skupnost Tržišče praznuje. V četrtek so tako v športni dvorani nove šole svoj krajevni praznik obeležili s prireditvijo, katere rdeča nit je bilo praznovanje 150 let javnega šolstva v Tržišču.

Zbrane je pozdravila ravnateljica Osnovne šole Tržišče Zvonka Mrgole in povzela bogato zgodovino šolstva v Tržišču. Predsednik Krajevne skupnosti Tržišče Janez Virant je predstavil načrte za krajevno skupnost za tekoče leto, župan Srečko Ocvirk pa je v svojem nagovoru opozoril na pomen sodobne tehnologije, napredka in razvoja, ki poglavitno vplivajo na kakovost bivanja.

Župan in predsednik krajevne skupnosti sta podelila tudi priznanja krajanom, ki so z delovanjem na področjih društvenih dejavnosti, prostovoljstva in prispevanja k prepoznavnosti domačih krajev pustili svoj pečat. Letošnji prejemniki so Slavi Zelič, Franc Zupančič, Peter Gorenc, Mihaela Jelenc, Andreja Umek in Kljub ljubiteljev starih vozil mirenske doline - Hrast Tržišče.

Odličen spremljevalni program so pripravili otroci Osnovne šole Tržišče, s predstavo o šoli nekoč in danes in z izbranimi pesmimi, ki sta jih izvedla večkrat nagrajena otroški in mladinski pevski zbor Osnovne šole Tržišče.