27.05.2019

Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči v Krmelju


Brežiška izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je skupaj z Občino Sevnica in Območnim združenjem Rdečega križa Sevnica minulo soboto v Krmelju organizirala posavsko regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Preverjanje je potekalo na štirih delovnih mestih v okolici Osnovne šole Krmelj, kjer so člani ekip nudili prvo pomoč poškodovanim ob različnih situacijah.

Na že 25. posavskem tekmovanju je prvo mesto osvojila ekipa NEK Krško, drugo mesto ekipa Gasilske zveze Sevnica 1, tretje mesto pa so si razdelile tri ekipe, in sicer OZRK Sevnica 1 in 2 ter ekipa Gasilske zveze Sevnica 2. Sočasno je potekalo tudi 17. regijsko preverjanje ekip za regijo Zasavje, tako da je v soboto v Krmelju sodelovalo kar deset ekip. Iskrene čestitke vsem sodelujočim.

Hkrati s tekmovanjem je bila izvedena predstavitev dejavnosti različnih služb, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Sodelovali so: Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica, Ekipa potapljačev PGD Sevnica, Zdravstveni dom Sevnica, Planinsko društvo Lisca Sevnica, Policijska postaja Sevnica, Kinološko društvo Zagorje, enota reševalnih psov, Radioklub Trbovlje Skupina ARON za Zasavje in Posavje, Slovenska vojska in Uprava za obrambo Novo mesto.

Dogodka so se med drugimi gosti udeležili tudi generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But, generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Cvetka Tomin, podpredsednica Rdečega Križa Slovenije Belinda Ladiha in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Foto: Ivan Poplas in Žan Meke