03.06.2019

Slavnostna seja PGD ob 140. obletnici delovanja


Minuli teden je Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica praznovalo visok jubilej – 140. obletnico delovanja. V sklopu praznovanja je v petek zvečer potekala slavnostna seja v Kulturni dvorani Sevnica.

Po uvodni glasbeni točki Glasbene šole Sevnica je zbrane nagovoril predsednik PGD Sevnica Štefan Teraž, ki je povzel pestro zgodovino prostovoljnega gasilstva v Sevnici. Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk je v svojem nagovoru izpostavil medgeneracijsko povezovanje ter pohvalil tehnično in strokovno usposobljenost sevniških gasilcev. Častni gost in slavnostni govornik, predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, je pohvalil izjemno tradicijo gasilstva, se zahvalil vsem operativkam in operativcem za odlično delo na terenu, izpostavil je tudi posameznike, ki so s svojim delovanjem presegli meje lokalne gasilske zveze.

Sledila je dokumentarna predstavitev delovanja društva skozi zgodovino ob glasbeni spremljavi mladega harmonikaša Jakoba Štigla.

V sklopu slavnostne seje je potekala tudi podelitev priznanj, odlikovanj in posebnih zahval posameznikom in organizacijam.

V soboto so gasilci PGD Sevnica praznovanja in slovesnosti sklenili na 35. srečanju gasilskih pevskih zborov in skupin ter gasilskih godb, ki je potekalo v Športnem domu Sevnica.