24.06.2019

Slavnostno ob dnevu državnosti


Letošnje skupno posavsko praznovanje dneva državnosti je potekalo 21. junija na Gradu Sevnica s slavnostnim koncertom Godbe Sevnica v soorganizaciji Občine Sevnica in KŠTM Sevnica.

V grajskem parku je zbrane pozdravil župan Srečko Ocvirk, ki je izpostavil, da sta za napredek in razvoj družbe pomembni odgovornost in povezanost. Slavnostni govornik večera, predsednik državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca, je v svojem nagovoru pozval k enotnosti, drznosti, samozavesti in pravičnosti in poudaril, da se je tistih, ki so se borili za svobodo slovenskega naroda, vselej potrebno spominjati.

Godba Sevnica pod vodstvom Matica Nejca Kreče je vnovič navdušila, večer pa so dodatno popestrili člani Okteta Jurij Dalmatin. Dogodek je povezovala Tanja Mikolič.

Foto: Rok Petančič

Še pred slavnostnim večerom pa so na Lisci v organizaciji sevniškega območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo obeležili 28. obletnico obstoja ustanovitve centra za sprejem in varovanje pripadnikov, ki so iz jugoslovanske armade na poziv predsedstva Republike Slovenije prestopili v teritorialno obrambo. Kulturni program je izvedla Glasbena šola Sevnica.

Foto: Ljubo Motore