09.09.2011

Prikazovalnik hitrosti »Vi vozite« pri OŠ Sava Kladnika Sevnica


Podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je skupaj z Agencijo za varnost v prometu Republike Slovenije med mnogimi občinami, ki so na javnem razpisu kandidirale za podelitev prikazovalnika hitrosti »Vi vozite«, izbralo tudi občino Sevnica.

Komisija je 13 občin izbrala glede na izpolnjevanje kriterijev, ki so bili navedeni v razpisni dokumentaciji, poleg tega pa dodatno upoštevala še stopnjo prometne varnosti po regijah. Vseh 13 prikazovalnikov hitrosti v skupni vrednosti 45 tisoč evrov financira družba Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

Prikazovalnik so v tem tednu že postavili pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica, kjer je tudi največja gostota prometa in največja frekvenca otrok na poti v šolo v občini Sevnica.

Podelitev prikazovalnika na prireditvi v organizaciji podjetja Sava avto

Prikazovalnik »Vi vozite« je bil Občini Sevnica predan na prijetnem družabnem dogodku, ki ga je podjetje Sava avto včeraj organiziralo na parkirišču pred sedežem podjetja v Dolenjem Boštanju. Prireditev je bila sicer namenjena tudi podelitvi nagrad okoliškim šolam in vrtcem z namenom večje varnosti otrok v prometu v okviru projekta »Goodyear ambasador varnosti«.

Zbrane so v uvodnem delu dogodka nagovorili: predstavnica podjetja Goodyear Mojca Tuma, predstavnik Policijske postaje Sevnica Aleš Lorber in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki se je v svojem nagovoru zahvalil podjetju Sava avto za odgovorno delo na področju izboljšanja varnosti v cestnem prometu.

Dogodka se je udeležila množica otrok ter njihovih učiteljev in vzgojiteljev iz vrtca Ciciban Sevnica ter osnovnih šol Boštanj, Krmelj, Šentjanž, Tržišče, Sevnica, Brestanica in Senovo. Posebna gostja, Goodyear ambasadorka varnosti Alenka Godec, je otroke poučila o pravilnem ravnanju v cestnem prometu. Na dogodku so sodelovale tudi predstavnice VULCO servisov iz vse Slovenije, program pa je povezovala Tadeja Krnc.

Otrokom brezrokavnike in kresničke, za šolska vozila brezplačna montaža zimskih pnevmatik

Otroci so poleg brezrokavnikov za večjo vidnost in s tem varnost v prometu prejeli utripajoče svetlobne kresničke, ki jih je podelilo podjetje Sava avto v sodelovanju z Zavarovalnico Maribor. Podjetje Sava avto pa je v skrbi za varnost otrok vsem šolam sevniške občine ter osnovnima šolama Senovo in Brestanica podarilo brezplačno montažo zimskih pnevmatik za vozila, namenjena prevozu otrok.

Po zaključku uradnega dela so sledile delavnice, ki so jih za otroke pripravili predstavniki Policijske postaje Sevnica in Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica.