11.11.2019

Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku


Minuli petek je v Športnem domu Sevnica potekala osrednja slovesnost ob prazniku občine Sevnica.

Za prepoznano širše družbeno delovanje so bila podeljena priznanja Občine Sevnica za leto 2019. Grb Občine Sevnica je prejela Lekarna Sevnica, Zlato plaketo Knjižnica Sevnica in Ciril Udovč, prejemniki Srebrne plakete pa so podjetje Chemcolor Sevnica d.o.o., Društvo vinogradnikov Studenec in Franc Mrgole.

Kulturni program so sooblikovali Godba Sevnica, Godba Blanški vinogradniki, Jure Klenovšek in Glasbena šola Sevnica.

Prireditev sta povezovala Tanja Mikolič in Ciril Dolinšek.

Slavnostni govornik je bil Rudi Medved, minister za javno upravo. Zbrane je pozdravil tudi župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Foto: Urban Baumkirher

Premierno je bil predvajan dokumentarni film o življenju in delu minulega obdobja:

Posnetek osrednje slovesnosti ob prazniku občine Sevnica 2019:

Tradicionalno srečanje z gospodarstveniki

V sklopu dogodkov ob občinskem prazniku je pred osrednjo slovesnostjo v hotelu Ajdovec potekalo tradicionalno srečanje gospodarstvenic in gospodarstvenikov iz sevniške občine.

Zbrane je uvodoma pozdravil župan Srečko Ocvirk. Nadalje sta zbrane nagovorila tudi letošnja gosta srečanja, izvršni direktor Gospodarske zbornice Slovenije in državni svetnik, izvoljen v Državni svet kot predstavnik delodajalcev, Mitja Gorenšček in predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh.

Razvoj gospodarstva, poleg urejenega okolja in ustreznega delovanja javnih služb pomembno prispeva k splošni družbeni blaginji. Gospodarstvo v lokalnem okolju ustvarja delovna mesta, zato je sodelovanje javne skupnosti in gospodarstvenikov ključno za razvoj lokalnega okolja. Srečanja gospodarstvenikov so tako dobra priložnost za izmenjavo mnenj in izkušenj ter dobra priložnost za povezovanje, tako med gospodarstveniki samimi, kot med gospodarstveniki in lokalno skupnostjo.