04.12.2019

Praznično veselje


Prijetno kulturno in družabno dogajanje v občini Sevnica se iz novembra nadaljuje tudi v praznični december. Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica (KŠTM Sevnica) tudi v letošnjem decembru pripravlja niz dogodkov za vse generacije. Uvod v mesec čarobnosti in praznovanj se bo pričel nocoj, s prižigom praznične osvetlitve in s tradicionalnim pohodom »Z lučko na grad«.

Ta petek bo na Kmečki tržnici Sevnica od 17. ure naprej potekal praznični večer penin in Grajskih mesnin, na katerem bodo obiskovalci lahko okusili izbrane posavske penine in jedi iz lokalnih sestavin. Z zabavnimi športnimi igrami z zimsko tematiko bo poskrbljeno tudi za najmlajše. Veselo decembrsko dogajanje se bo nadaljevalo tudi v soboto, ko bo na Kmečki tržnici od 8. ure naprej potekal rokodelski sejem in degustacija prazničnega peciva, crvčkov ter drugih izdelkov iz jajc, obiskovalce pa bodo razveselile tudi brezplačne palačinke.

V Mladinskem centru Sevnica bosta decembra potekali dve ustvarjalni delavnici. V soboto, 14. decembra se bodo obiskovalci učili izdelovanja božično-novoletnih okraskov, v sredo, 18. decembra pa barvanja ločkov in sajenja božičnega žita.

Vrhunec praznovanj bo v centru Sevnice na zadnji dan starega leta, s silvestrovanjem za najmlajše in prihodom Dedka Mraza ob 17. uri ter s silvestrovanjem na prostem z Ansamblom Roka Žlindre.

V času izvede decembrskih dogodkov bo veljal drugačni prometni režim na območju Kmečke tržnice Sevnica oziroma na parkirišču na Trgu svobode: od petka, 6. decembra, od 15. ure, do sobote, 7. decembra do 14. ure bo veljala popolna zapora parkirišča na Trgu svobode, enaka zapora parkirišča bo tudi od ponedeljka, 23. decembra, od 6. ure, do ponedeljka, 6. januarja, do 15. ure.