29.05.2020

Obnova Bazena Sevnica se zaključuje


V četrtek, 28. maja 2020, so izvajalci skupaj s sevniškim županom Srečkom Ocvirkom opravili ogled obnovljene strojnice bazena, ki je v fazi zadnjih testiranj pred zaključkom obnove. Na Bazenu Sevnica že potekajo priprave za otvoritev letošnje kopalne sezone, ki je načrtovana za drugo polovico meseca junija. Odprtje bazena je odvisno od vremenskih razmer, kopalna sezona pa bo prilagojena aktualnim razmeram, z upoštevanjem vseh varnostnih priporočil.

Obnova Bazena Sevnica je potekala v dveh fazah. V lanskem letu sta bili celostno obnovljeni bazenski školjki olimpijskega in otroškega bazena. Poleg temeljitega čiščenja in sanacije poškodb na betonskem delu školjk in na kompenzacijskem bazenu je bila na obeh školjkah nameščena tudi nova PCV folija. Bazenska tehnika je bila v celoti zamenjana. V letošnjem letu je bil ob olimpijskem bazenu nameščen tudi masažni sistem.

Po zaključku lanske kopalne sezone je stekla druga faza obnove, celostna obnova strojnice bazena, ki je uspešno zaključena. Trenutno poteka testiranje delovanja celotnega sistema. Oprema v strojnici je postavljena v dveh etažah. Veliki filtri so postavljeni v kletnem prostoru, filter za otroški bazen ter plinska peč in zalogovnik, katerih funkcija je priprava sanitarne vode, pa so umeščeni v zgornjo etažo. Zgrajen je nov deklorinacijski bazen, ki je namenjen čiščenju vode pred izpustom v kanalizacijo. Zamenjane so vse strojne in električne inštalacije.

Obnova sevniškega bazena je bila zaradi dotrajanosti in tridesetletne neprekinjene uporabe nujna. Cilj te obsežne in izvedbeno zahtevne investicije, katere vrednost znaša 560 tisoč evrov, je občankam in občanom omogočiti koriščenje tega prostora za preživljanje prostega časa, druženje in rekreacijo v poletnih mesecih na način, ki je varen in ki ustreza higienskim, zdravstvenim in drugim predpisanim standardom.