12.11.2020

Praznični dan občine SevnicaSpoštovane občanke, spoštovani občani. Danes praznujemo praznik naše občine. Naj vam polepša dan prijetna glasba Godbe Sevnica, ki je v sodelovanju z Občino Sevnica pripravila glasbeno voščilo.

Posnetek je nastal ob promenadnem nastopu v začetku oktobra in je dostopen na tej povezavi.

Godba Sevnica pod vodstvom dirigenta Matica Nejca Kreče

* * *

Občinski praznik občine Sevnica, 12. november, je posvečen ohranjanju spomina na narodnega heroja Dušana Kvedra Tomaža in rešitev aktivistov iz sevniškega zapora med drugo svetovno vojno. Zato na ta dan občinska organizacija Združenja borcev za vrednote NOB vsako leto organizira slovesno polaganje cvetja k spomeniku padlim žrtvam NOB in k spominski plošči na stavbi sodišča v Sevnici.

Vsebino si lahko ogledate na tej povezavi.

Letos, prilagojeno razmeram, sta se s položitvijo vencev spominu poklonila predsednica Občinskega odbora Združenja borcev za vrednote NOB Sevnica Vladka Blas in župan Srečko Ocvirk skupaj s predsednikom sevniške koordinacije Društva izgnancev Slovenije Vincencem Zalezino. Z recitacijo se je spominu poklonila Jelka Robar.

Položitvi vencev vsako leto sledi slavnostna seja Združenja borcev za vrednote NOB Sevnica na sevniškem gradu. Zaradi letošnjih razmer organizacija dogodka s podelitvijo priznanj ni bila mogoča, bodo pa priznanja podelili na enem od prihodnjih dogodkov, ko bodo to dopuščale razmere.

Priznanja vsako leto prejmejo posamezniki in organizacije, ki s svojim delovanjem in aktivnostmi odločilno prispevajo k utrjevanju vrednot narodnoosvobodilnega boja in ugledu organizacije.

Letos jih je Združenje borcev za vrednote NOB Sevnica potrdilo na korespondenčni seji, prejemniki pa so: Jože Prijatelj, Cvetka Valant, Danijel Kuhar, Stanko Gorenjc, Alojz Bovhan, Marija Lupšina, Vincenc Zalezina in časopis Posavski obzornik.

Spominu so se pri spomeniku padlim žrtvam NOB poklonili predsednica Občinskega odbora Združenja borcev za vrednote NOB Sevnica Vladka Blas, župan Srečko Ocvirk in predsednik sevniške koordinacije Društva izgnancev Slovenije Vincenc Zalezina


Recitacija Jelke Robar

Polaganje venca na stavbi sodišča v Sevnici

* * *

Ob prazniku občine Sevnica je župan Srečko Ocvirk pripravil spletno poslanico, v kateri zajema misli o aktualnem dogajanju in delu Občine Sevnica v preteklem obdobju. Občankam in občanom ob prazniku namenja iskrene čestitke.

Spletna poslanica je objavljena na tej povezavi.