20.11.2020

Tretji petek v novembru – dan slovenske hrane


Danes je tretji novembrski petek, ki v Sloveniji razglašen za dan slovenske hrane. Zakaj v domačem okolju pridelano hrano v večji meri in s čim manj posredniki vključevati na jedilnike, je veliko argumentov: večja kakovost, sledljivost in varnost hrane, izboljšanje zdravja, ohranjanje urejenosti in obdelanosti podeželja, krepitev ekonomske blaginje lokalnih pridelovalcev in predelovalcev z ustvarjanjem delovnih mest ter vpliv na pozitiven razvoj kmetijstva kot pomembne gospodarske panoge.

Še posebej v tem zelo zahtevnem času najprej pomislimo na domače pridelovalce in predelovalce. Kmečka tržnica v Sevnici obratuje po rednem delovnem času, in sicer ob sredah, petkih in sobotah, od 8. do 12. ure, skladno z epidemiološkimi ukrepi.

Vabljeni tudi k obisku spletne strani www.domace.sevnica.si s predstavitvijo najrazličnejših ponudnikov, ki se še dopolnjuje.

Ena od vsakoletnih akcij pa je tudi tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga predstavlja priložena fotografija. Dober tek.