14.11.2011

Prireditve v čast občinskemu prazniku - 12. novembru


Na dan občinskega praznika, 12. novembra, ki ga praznujemo v spomin na hrabra dejanja narodnega heroja Dušana Kvedra Tomaža, je v organizaciji občinskega odbora združenja borcev za vrednote NOB potekala slovesna položitev venca k spomeniku padlih žrtev NOB v Sevnici in k spominski plošči na stavbi sodišča v Sevnici. Položitvi vencev je sledila slavnostna seja občinskega odbora združenja borcev za vrednote NOB na Gradu Sevnica.

 

Foto: Marko Okorn

 

Ob občinskem prazniku tudi številni drugi dogodki

Pretekli teden so v sklopu praznovanja občinskega praznika potekale tudi številne druge prireditve. Sevniški koordinacijski odbor Društva izgnancev Slovenije 1941–1945 je pripravil srečanje izgnancev in beguncev občine Sevnica. Na tradicionalnem srečanju so se zbrali člani Planinskega društva Lisca Sevnica, v domu upokojencev in oskrbovancev na Impoljci pa so pripravili dan odprtih vrat.

V Knjižnici Sevnica sta potekala literarni večer skupine Večerna zarja Društva upokojencev Sevnica in potopisno predavanje Vinka Šeška o Jordaniji. Otroci so se razveselili gledališke predstave Pravljična ura babice Pra, na Gradu Sevnica pa je bila odprta razstava ArtEko Šentjanž 2011.

Člani Kolesarskega društva Sevnica so se podali na tradicionalno kolesarjenje »Od zore do mraka« po sevniški občini, Nogometni klub Sevnica je pripravil nogometni turnir, Atletski klub Sevnica pa 3. tekmo Sevniškega pokala v rekreativnih tekih. Društvo vinogradnikov Studenec je organiziralo tradicionalno Martinovanje, Turistično društvo Tržišče pa Martinov pohod »Od pletenke do Malkovških goric«.

V nedeljo dopoldan je potekal nogometni turnir za Pokal Občine Sevnica v organizaciji Športne zveze Sevnica, pa tudi druženje ob mladem vinu na Martinovo nedeljo v organizaciji Kulturnega, športnega in turističnega društva Razbor.