14.11.2011

Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku s podelitvijo priznanj


V petek, 11. novembra, je v Športnem domu Sevnica potekala osrednja slovesnost ob občinskem prazniku. Po slavnostnem nagovoru župana Občine Sevnica Srečka Ocvirka je sledila podelitev občinskih priznanj letošnjim devetim dobitnikom.

Prejemniki srebrnih plaket Občine Sevnica za leto 2011 so: Aktiv kmečkih žena Tržišče in Aktiv kmečkih žena Blanca, oba ob 20. obletnici uspešnega delovanja v lokalnem okolju, Ljudmila Sitar za opravljanje poslanstva pomoči starejšim, Marija Mira Šraj za dosežke na področju gasilstva in dolgoletno sodelovanje s Krajevno skupnostjo Boštanj ter Prostovoljno gasilsko društvo Studenec ob 80. obletnici uspešnega delovanja na področju gasilstva.

Prejemniki zlate plakete so podjetje ATG Zupan iz Krmelja za dosežke na področju podjetništva v občini Sevnica, Društvo salamarjev Sevnica za dosežke v salamarskem gibanju na lokalnem, državnem in evropskem nivoju ter Ivica Žnidaršič za humanitarno delo ter prispevek k izboljšanju statusa žrtev vojnega nasilja ter pravic izgnancev in beguncev.

Najvišje priznanje, Grb Občine Sevnica, je prejelo sevniško podjetje Stilles, in sicer za dosežke pri gospodarskem razvoju in družbeno odgovornem delu v občini Sevnica. Zbrane je v imenu vseh dobitnikov priznanj nagovoril direktor podjetja Stilles Štefan Teraž.

Program prireditve so sooblikovali Godba Sevnica, mažorete Društva TRG Sevnica in Oktet Jurij Dalmatin, za pogostitev obiskovalcev pa so poskrbele članice domačih aktivov kmečkih žena in člani vinogradniških društev.

Dobitniki priznanj Občine Sevnica za leto 2011.

Avtor fotografij: Mirko Ognjenović