15.05.2012

Šolska zobna ambulanta ima novo podobo


Šolska zobozdravstvena ambulanta Zdravstvenega doma Sevnica, ki deluje v prostorih Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, je dobila povsem novo podobo. Z namenom predstavitve pomembne pridobitve so uporabnike v ponedeljek, 14. maja, povabili na ogled prenovljenih prostorov.

Prenova zobne ambulante se je v sodelovanju med zdravstvenim domom in šolo pričela v letu 2010. Poleg celovite obnove prostora je Zdravstveni dom Sevnica poskrbel za nakup sodobnih zobozdravstvenih pripomočkov, ki omogočajo kakovostno terapijo. Delo v šolski zobni ambulanti od leta 2010 opravlja zobozdravnica Mirjana Mandarić Glavich s pomočjo medicinske sestre Irene Kozmus, pred tem pa je od samega začetka delovanja ambulante v njej delovala zobozdravnica mag. Ljubica Knežić. Zobozdravstveno vzgojo na šoli izvaja medicinska sestra Mojca Vidmar.

Na uradni predstavitvi prenovljene zobne ambulante s kulturnim programom so zbrane nagovorili direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič, ravnateljica Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica Mirjana Jelančič in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk kot predstavnik ustanoviteljice obeh javnih zavodov. Uradnemu delu predstavitve je sledil ogled prenovljenih prostorov.