22.05.2012

Preverjali usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa


V organizaciji Občine Kostanjevica na Krki, Območnega združenja Rdečega križa Krško in brežiške izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je 19. maja pri kostanjeviški osnovni šoli potekalo 18. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na regijskem preverjanju je sodelovalo sedem ekip prve pomoči, od tega šest iz Posavja in ekipa prve pomoči Žiče, ki je sodelovala izven konkurence. Preverjanje je potekalo na treh delovnih točkah, kjer so člani ekip nudili prvo pomoč poškodovanim ob različnih situacijah ob naravni nesreči, in sicer potresu, ob nesreči pri poletu z balonom in po pretepu na družabni prireditvi. Ekipa prve pomoči Žiče je tekmovala izven konkurence, ekipe iz Posavja pa so po opravljenem preverjanju usposobljenosti dosegle naslednje rezultate:

  1. Nuklearna elektrarna Krško
  2. Območno združenje Rdečega križa Sevnica
  3. Gasilska zveza Krško
  4. Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica
  5. Civilna zaščita Brežice
  6. Občina Kostanjevica na Krki

Ekipe prve pomoči so za dosežene rezultate ob zaključku preverjanja prejele pokale in priznanja. Na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči, ki bo letos oktobra v Ljubljani, bo tako regijo Posavje zastopala ekipa prve pomoči Nuklearne elektrarne Krško. Čestitke vsem udeležencem regijskega preverjanja in nasvidenje jeseni v Ljubljani.