10.11.2012

Z osrednjo slovesnostjo vrh praznovanja občinskega praznika


V ponedeljek, 12. novembra, občina Sevnica praznuje svoj praznik, ki ga v luči obeležitve doseženih uspehov lokalne skupnosti namenjamo spominu na hrabra dejanja narodnega heroja Dušana Kvedra Tomaža. V pripravljenem sklopu celomesečnega praznovanja občinskega praznika se iz dneva v dan odvijajo številne prireditve, praznovanje pa je z njimi v teh dneh pri vrhuncu.

Sinoči je v Športnem domu Sevnica potekala osrednja slovesnost ob prazniku Občine Sevnica s podelitvijo priznanj. Prejemniki srebrnih priznanj Občine Sevnica za leto 2012 so: Vincenc Knez za doprinos k napredku Šmarčne in krajevne skupnosti Boštanj, Neža Novšak za aktivno delovanje na področju kulturnega in družabnega življenja na Lukovcu ter družina Popelar iz Zgornjih Mladetič za kulturno-umetniško delovanje v občini in širšem slovenskem prostoru. Zlato plaketo sta prejela KŠTD Blaž Jurko z Razborja pod Lisco za bogatitev kulture, športa in turizma v občini Sevnica ter Športno društvo Partizan Sevnica za povezovanje športnih društev in razvoj športa v občini Sevnica. Najvišje priznanje, Grb Občine Sevnica, je bilo letos podeljeno podjetju Inplet pletiva d.o.o. z Dolnjega Brezovega, in sicer ob 30-letnici sodelovanja pri gospodarskem razvoju občine Sevnica. Obrazložitve prilagamo v priponki (klik na povezavo).

Slavnostni govornik na dogodku je bil župan Srečko Ocvirk, program prireditve pa so sooblikovali Godba Sevnica, mažoretke Društva TRG Sevnica in Mešani pevski zbor Zvon. Minuli teden so v sklopu praznovanja občinskega praznika potekale tudi številne druge prireditve, navedene v posebej za to priložnosti oblikovanem koledarju prireditev.

FOTOGALERIJO Z OSREDNJE SLOVESNOSTI BOMO OBJAVILI NAKNADNO.