22.03.2013

Občinski otroški parlament občin Sevnica in Radeče


V prostorih Osnovne šole Blanca je v petek, 22. marca, potekalo zasedanje občinskega šolskega parlamenta občin Sevnica in Radeče. 28 mladih parlamentarcev in parlamentark z vseh osnovnih šol sevniške in radeške občine je letos obravnavalo tematiko odraščanja ter radosti in stisk, ki jih prinaša to življenjsko obdobje.

Na parlamentu so sodelovali učenci in učenke:
OŠ Ane Gale Sevnica, OŠ Blanca, OŠ Boštanj, OŠ Krmelj, OŠ Milana Majcna Šentjanž, OŠ Sava Kladnika Sevnica, OŠ Tržišče in Osnovne šole Marjana Nemca Radeče.

Uvodoma so zbrane pozdravili ravnatelj Osnovne šole Blanca mag. Vincenc Frece, predsednik Zveze prijateljev mladine Krško Vinko Hostar in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki je med drugim poudaril pomen vključenosti, aktivne participacije in odgovornosti  mladih v življenju lokalne in širše skupnosti. Dogodka so se udeležili ravnatelji šol in mentorji, ki so sodelujoče odlično pripravili na sodelovanje v programu šolskega parlamenta.

Kulturnem programu je sledila predstavitev akcij na obravnavano tematiko, ki so jih izvedle vse vključene šole, delo v skupinah ter razprava. Sodelujoči so izbrali predstavnika, ki bo posavsko regijo zastopal na nacionalnem otroškem parlamentu v mesecu aprilu.

Ena od izpostavljenih tematik je bila tudi zasvojenost z internetom.