25.03.2013

Mladi o kmetijstvu


Društvo podeželske mladine Zabukovje je v sodelovanju s Kmetijsko-gozdarskim zavodom Novo mesto, sevniško izpostavo Kmetijske svetovalne službe Slovenije in Zvezo slovenske podeželske mladine minuli petek organiziralo regijski kviz z naslovom »Mladi in kmetijstvo 2013«. Domače društvo, ki sicer združuje 45 članov in je ustanovitelj zveze slovenske podeželske mladine, je na kvizu sodelovalo z dvema ekipama. Sodelovala so tudi vsa društva iz posavske regije, in sicer Tržišče, Krško in Brežice.

Zmagovalna ekipa, člani DPM Zabukovje

Letošnje teme kviza so bile hmeljarstvo, narodne noše na Slovenskem, rastline za pridelavo olj na Slovenskem ter perutninarstvo. Zmagala je ekipa domačega društva in se tako že drugo leto zapored uvrstila na državno raven tekmovanja, ki bo v aprilu. Mlade so pozdravili tudi župan Srečko Ocvirk, direktor novomeškega kmetijsko-gozdarskega zavoda Novo mesto Jože Simončič, predsednik krajevne skupnosti Zabukovje Jože Baumkirher ter drugi predstavniki sodelujočih organizatorjev. Regijskemu kvizu, ki je potekal v domu krajanov v Zabukovju, je sledil družabni večer.

Zmagovalna ekipa v družbi predstavnice kmetijske svetovalne službe Slavice Grobelnik in predsednika DPM Zabukovje Vida Špeca