11.04.2013

Revija predšolskih, otroških in mladinskih pevskih zborov občine Sevnica


Sevniška območja izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je 9. aprila v dvorani TVD Partizan Boštanj pripravila Revijo predšolskih, otroških in mladinskih pevskih zborov občine Sevnica 2013 pod naslovom »POJ Z MENOJ«.

Revije se je udeležilo devet pevskih zasedb. V začetku sta program popestrila dva predšolska zborčka, in sicer iz Vrtca Ciciban Sevnica, ki sta ga vodili zborovodkinji Melita Železnik in Bernarda Šavli, ter zbor vrtca Blanca, ki ga je vodila Saša Martinčič. V svet otroške glasbe so nas še popeljali OPZ OŠ Milana Majcna Šentjanž in OPZ Krmelj z zborovodkinjo Tatjano Tratnik Umek, OPZ OŠ Boštanj pod vodstvom Tadeje Krnc, OPZ Blanca in MPZ Blanca z zborovodkinjo Jelko Gregorčič Pintar, Vokalna skupina "A VISTA" OŠ Boštanj, ki jo je vodila Mateja Repovž Lisec ter zborovodkinja Nataša Mlakar z MPZ »OSMINKE« OŠ Sava Kladnika Sevnica.

Prireditev smo zaključili z združenem pevskem zborčkom, v katerem je prepevalo vseh devet sestavov. Pod taktirko zborovodkinje Tadeje Krnc in korepetitorjem na klavirju Dejanom Jakšičem so zapeli "zimzeleno« Kekčevo pesem. Revijo je strokovno spremljala prof. Tatjana Mihelčič Gregorčič, povezoval pa Vili Zupančič. V Trebnjem bo 18. maja potekalo tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov, na katerega sta se prijavila in bila izbrana otroška pevska zbora iz OŠ Krmelj in Šentjanž.

Katja Pibernik, koordinatorka JSKD OI Sevnica