17.04.2013

Cestna preventivna akcija Motorist dobro uspela


V organizaciji Svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občin Krško, Brežice, Sevnica in Škocjan skupaj s Policijsko upravo Novo mesto, Zdravstvenim domom Krško in Centrom varne vožnje Raceland Krško je 14. aprila potekala cestna preventivno akcijo Motorist.

Namen vsakoletne, letos že pete akcije, je posredovanje nasvetov motoristom za večjo varnost v prometu. Za udeležence – bilo jih je več kot 300 – smo najprej pripravili teroretični del s predavanji na teme priprave voznika na vožnjo s psihološkega vidika, priprave motorja na vožnjo ter obvladovanja motorja in nudenja prve pomoči pri padcu motorista. Na poligonu sta sledila prikaza uporabe varnostnega jopiča in vožnje motornega kolesa s sistemom za obvladovanje nagiba, nato pa še korekcijska vožnja, vse pod vodstvom strokovnjakov navedenih področij. V vmesnem času so se motoristi lahko preizkusili tudi v vožnji s simulatorjem varne vožnje ter si ogledali oziroma sodelovali pri nudenju prve pomoči pri zdrsu motorista.

Akcija je eden od načinov, s katerimi pristojni želimo prispevati k zmanjšanju števila nesreč, pa tudi nadaljevati s tradicijo akcije, ki je vsako leto bolj obiskana, zaželena in zaradi izmenjave izkušenj tudi zelo koristna.