20.03.2011

Županovo vino 2011


BOŠTANJ – V dvorani TVD Partizan Boštanj se je sinoči odvijala družabna prireditev z razglasitvijo zmagovalca izbora za »županovo vino 2011«. Letošnji izbor je bil že šesti po vrsti.

Degustacijska komisija pod vodstvom enologinje Darje Bovha je izbirala med desetimi vzorci suhih belih sortnih vin in suhih vin bele zvrsti. Izbor je letos potekal v okviru društvenega ocenjevanja vin Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj, s svojimi vini pa so sodelovali: Milan Borštnar, Rudi Celestina, Vinogradništvo Jakše, Silvo Janc, družina Janc, Vina Kozinc, Matija Mlakar, Marjan Pirc, Pavel Vene in Lado Zgonc.

Kot zmagovalno županovo vino 2011 je komisija izbrala suho vino bele zvrsti – cuvée pridelovalca Vina Kozinc iz Dolnjih Impolj, ki je na tem izboru tako slavil že četrtič. Na sinočnji prireditvi je priznanje prevzel David Kozinc.

Priznanja sta podeljevala župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj Franc Košak, ki je predstavil potek ocenjevanja, kriterije in strokovno komisijo, ki je ocenjevala letošnje vzorce za županovo vino. Zbrane je nagovoril tudi predsednik Krajevne skupnosti Boštanj Jože Udovč.

Rdeča nit prireditve so bile pesmi o vinu in napitnice. Z zapetimi skladbami so večer obogatili Ljudski pevci Boštanj, Moška vokalna skupina Lira iz Krmelja, Vokalna skupina Vilinke in pevec Vladimir Janc, za veselo razpoloženje v nadaljevanju večera pa so poskrbeli Veseli Dolenjci.Predstavnik zmagovalca – Vina Kozinc – David Kozinc,
predsednik Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj
Franc Košak in sevniški župan Srečko Ocvirk

Več v fotogaleriji ->

Nova županova vina

Zbrani v dvorani TVD Partizan Boštanj