28.05.2013

Mednarodna vojaška vaja "Adriatic strike 2013" tudi na območju Vrhovega


Slovenska vojska (SV) med 27. majem in 7. junijem izvaja osrednjo vajo Premik 2013, ki poteka na ozemlju in v zračnem prostoru Republike Slovenije. Na vaji, ki jo vodi 1. brigada SV, sodeluje več kot 400 pripadnic in pripadnikov, vaja pa je sestavljena iz treh sklopov.

V tretjem sklopu vaje bo med 2. in 7. junijem potekala mednarodna vojaška vaja Adriatic Strike 2013, na vaji pa bo SV v sodelovanju z zavezniškimi državami in ob podpori vojaškega letalstva izvedla usposabljanje usmerjevalcev zračne podpore. Usposabljanje usmerjevalcev zračne podpore bo potekalo na štirih različnih lokacijah po Sloveniji, med njimi tudi na območju Vrhovega pri Sevnici, zato o tem obveščamo tudi našo javnost. Več informacij je pripetih v sporočilu za javnost, prejetem s strani Slovenske vojske. Prilagamo tudi prejeto zgibanko.

V sklopu vaje Premik 2013 bo to soboto, 1. junija, na pristajališču Radna potekal prikaz pristanka helikopterja za prevoz ponesrečencev in prikaz opreme, s katero ta helikopter razpolaga. Pričetek prikaza bo ob 9. uri, na pristajališču na Radni.