28.05.2013

Sevniške mažorete med najboljšimi; državno prvenstvo 2014 bo v Sevnici


Za Mažorete Društva Trg Sevnica je bil minuli konec tedna v tekmovalnem vzdušju. Dekleta so se 25. in 26. maja udeležila 13. državnega prvenstva Mažoretne in twirling zveze Slovenije (MTZS), ki se je letos odvijalo v Radečah.

V kategorijah kadeti in junior so s skupinskim nastopom v palicah sicer dosegle nehvaležno 4. mesto, vendar je to vseeno odličen rezultat. V kategoriji pom pon junior so zasedle 1. mesto in se s tem uvrstile na evropsko prvenstvo, ki bo septembra v Brnu. Še z enim prvim mestom se lahko pohvalita Hana Vukalič in Zala – Elizabeta Ramovš, ki sta v duo plesu med kadetkami osvojili zlato, takoj na drugo stopničko pa sta se v isti kategoriji povzpeli Ajda Mesojedec in Tajda Župevc. Naša dekleta so tekmovala tudi v kategoriji solo kadet, kjer je Anja Popelar zasedla 8. mesto,  Nuša Kranjc pa 10. mesto. V kategoriji solo junior je Kristina Beskorvajni zasedla 9. mesto, Sanja Žveglič 11. mesto. V kategoriji solo senior je sevniške barvre zastopala  Eva Senica in zasedla 7. mesto. Med tekmovalkami junior duo sta Eva Železnik in Monika Seničar zasedli 10. mesto, takoj za njima sta se v isti kategoriji uvrstili Tjaša jezernik in Lucija Kajtna. V tekmovalni skupini duo senior sta Suhodolčan Sara in Monika Murenc zasedli 12. mesto.

Oba tekmovalna dneva so imele tekmovalke močno podporo na tribuni, saj so njihovi zvesti navijači, tako kot tudi dekleta pokazali, da bo v prihodnje potrebno računati na modro-belo kombinacijo v samem vrhu slovenskih mažoretnih skupin. V sklepnem delu prireditve je župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk prevzel zastavo MTZS ter jo predal predvodnici sevniških mažoretk, s tem pa smo Sevničani tudi uradno sprejeli organizacijo 14. državnega prvenstva MTZS, ki bo naslednje leto v Sevnici.

Mažorete Društva Trg Sevnica