06.04.2011

Srečanje župana z društvom Univerza za tretje življenjsko obdobje


Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica je tudi letos povabilo župana Srečka Ocvirka, da v okviru sklopa celoletnih predavanj društva predstavi aktualne projekte in investicije Občine Sevnica. Srečanje je včeraj potekalo v sevniški kulturni dvorani in je bilo, kot vsa druga predavanja, dobro obiskano.

Po uvodnem nastopu ženskega pevskega zbora Utrinek, v katerem prepevajo članice društva, je sledil napovedani vsebinski del srečanja. Župan Srečko Ocvirk je zbranim predstavil proračuna za leti 2011 in 2012, aktualne izvajane in načrtovane projekte Občine Sevnica v sliki in besedi ter odgovoril na zastavljena vprašanja.

Včerajšnje predavanje je sicer zadnje od skupno 18, ki jih je v letošnjem šolskem letu – to traja od oktobra do konca marca – ob torkih organiziralo sevniško društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje, pripravili pa so tudi štiri ekskurzije po Sloveniji in eno gledališko predstavo. Društvo, ki šteje 215 članov, poleg naštetih aktivnosti skozi šolsko leto organizira še deset različnih krožkov s področij izobraževanja, rekreacije, likovnega izražanja, fotografije in drugih.

Kot je pojasnila predsednica društva Marija Jazbec, izobraževanje ni temeljni namen njihovega delovanja. Tretje življenjsko obdobje je po njenem mnenju eno najlepših, če ga posameznik preživi med ljudmi, s tem pa vzdržuje kondicijo in se počuti sposobnega pomagati k boljšemu življenju tudi svojih bližnjih.

Župan Srečko Ocvirk je predstavil
projekte in delo Občine Sevnica.

Predstavil se je ženski pevski zbor Utrinek

Predsednica društva Marija Jazbec je uvodoma nagovorila občinstvo

Člani likovne delavnice so pripravili tudi razstavo