11.04.2011

Ekskurzija po občini Sevnica


Na ekskurzijo po občini Sevnica so se minulo soboto odpravili svetniki Občinskega sveta Občine Sevnica, predsedniki krajevnih skupnosti, člani nekaterih odborov Občinskega sveta in predstavniki Občinske uprave Občine Sevnica. Na terenu so se seznanili z aktualnimi investicijami Občine Sevnica, pot pa jih je vodila tudi po nekoliko odročnejših predelih občine.

Na ekskurzijo so udeleženci z avtobusom krenili s sevniškega Glavnega trga ter se popeljali preko mesta, doline Sevnične in Krakovega proti Okroglicam. Sledil je spust proti dolini reke Save in vožnja od Loke, preko mostu do Šmarčne in Kompolja proti Boštanju, nato pa po dolini Grahovice proti Jablanici, Novemu Gradu, Šentjanžu in Leskovcu na nadmorski višini 720 metrov. Tam se nahaja najvišja točka vodovoda v sevniški občini in se odpira čudovit razgled na slikovito pokrajino.

Vožnji skozi Krmelj in Kamenško je sledila pot proti Tržišču in Malkovcu, preko Rovišča, Hudega Brezja in Arta pa vožnja do Blance, Kladja, Krajnih Brd, Pokleka, Trnovca in Zabukovja. Čez Metni Vrh in Drožanje je cesta zbrane popeljala na sam začetek ekskurzije. Skupna dolžina celodnevnega popotovanja je bila kar okrog 140 kilometrov, kar priča o tem, kako velika in razgibana je sevniška občina.

S predstavitvijo vseh aktualnih, pa tudi že končanih projektov in investicij obiskanih območij občine, sta strokovno ekskurzijo vodila župan Srečko Ocvirk in direktor občinske uprave Zvone Košmerl. Udeleženci so se ob koncu dne soglasno strinjali, kako koristno in zanimivo je bilo tovrstno popotovanje.

Več v fotogaleriji

Na Leskovcu nad Šentjanžem