16.05.2011

Na 2. županski salamiadi zmagal župan Občine Polzela


V soboto se je v Sevnici odvijal 15. finale slovenskih salamiad. Etnološko-kulturno-zabavna prireditev v organizaciji Društva salamarjev Sevnica se je pričela ob 16.30 uri s srečanjem starodobnikov Volkswagen ter promenado in izborom najboljše vprege lipicancev ter proti večeru nadaljevala z zabavno-kulinaričnim programom pod velikim šotorom.

Rezultati tekmovanja so navdušili publiko, saj je med 79 salamarji iz vse Slovenije z visoko oceno salame 54,9 zmagal domačin Tomaž Habinc z Lukovca. Drugouvrščeni, Alojz Nučič iz Škocjana, je za svojo salamo prav tako prejel oceno 54,9, a je med prvim in drugim mestom odločala ocena okusa salame. Tretji, z oceno salame 53,8, je bil Aleš Lavrič iz Straže. Med ženskami je bila najbolje ocenjena salama Ane Janežič iz Škocjana.

V sklopu 15. finala slovenskih salamiad je potekala tudi druga županska salamiada. Letos je sodelovalo sedem županov, zmagal pa je župan Občine Polzela Ljubo Žnidar. Drugi je bil župan Občine Radeče Matjaž Han, tretji župan Občine Škocjan Jože Kapler, četrta županja Občine Šmarješke toplice Bernardka Krnc, peti pa župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk. Na šesto mesto je bil uvrščen župan Občine Jezersko Jure Markič, na sedmo pa župan Občine Tabor Vilko Jazbinšek.

Dogodek z bogato domačo in mednarodno kulinarično ponudbo so z glasbenim programom popestrili Gregorji in hrvaška klapa Maslina.

Več v fotogaleriji