23.05.2011

Dan odprtih vrat Gradu Sevnica


Zavod KŠTM Sevnica je včeraj pripravil dan odprtih vrat Gradu Sevnica, osrednjega kulturno-zgodovinskega objekta v občini z bogato in privlačno vsebinsko zasnovo ter ponudbo za občane, turiste, podjetja in ostale obiskovalce.

V sklopu celodnevnega dogajanja so ponudili brezplačna ogleda gradu za otroke z grajskimi igrami v parku ter prav tako brezplačne vodene oglede za odrasle. Obiskovalci so si ob tej priložnosti lahko ogledali tudi premierno predstavljeni promocijski film o Sevnici z naslovom »Sevnica, zakladnica doživetij!«. Tako starši kot otroci so bili z dnevom odprtih vrat in pripravljenimi ogledi zelo zadovoljni.

Ogledi Gradu Sevnica so sicer možni vsak petek od 15. do 18. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 13. do 18. ure. Za skupine je ogled izven odpiralnega časa možen tudi po dogovoru. Turistični vodič, ki je v odpiralnem času gradu prisoten v pisarni vodiča v dvorani Alberta Felicijana, vas z veseljem pričakuje.
Več informacij o Gradu Sevnica, njegovi bogati kulturno-zgodovinski vlogi in številnih prireditvah si lahko ogledate na spletni strani www.grad-sevnica.com.