30.05.2011

Proslava v počastitev praznika krajevne skupnosti Tržišče


Krajevna skupnosti Tržišče je v petek s proslavo v tamkajšnji kulturni dvorani počastila svoj krajevni praznik. Program dogodka so s pevskimi, igralskimi in plesnimi točkami obogatili učenci Osnovne šole Tržišče, podeljena pa so bila priznanja krajanom in društvom, ki pomembno soustvarjajo družbeno življenje in utrip krajevne skupnosti.

Podeljenih je bilo šest priznanj, dobitnikom pa sta jih izročila predsednik Krajevne skupnosti Tržišče Janez Kukec in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk. Karolina Golob je prejela priznanje za predano in srčno delo v društvenih dejavnostih, Aktiv kmečkih žena Tržišče ob 20. obletnici delovanja, krajani vasi Škovec za urejenost omenjene vasi, Ivica Lindič za razvoj turizma in predano delo v društvenih dejavnostih, Stane Sebanc za predano delo v Društvu vinogradnikov Malkovec, Kulturno-športno društvo Telče pa je dobilo priznanje ob 10. obletnici delovanja.

Zbrane sta nagovorila predsednik Krajevne skupnosti Tržišče Janez Kukec in župan Srečko Ocvirk, ki je ob tej priložnosti čestital Aktivu kmečkih žena Tržišče ob 20. obletnici delovanja. Aktiv je pod idejnim vodstvom Alenke Knez v sklopu praznovanja praznika krajevne skupnosti pripravil razstavo z naslovom Jejmo zdravo, zdravje gre skozi želodec. Foto-utrinki z razstave in kulturne prireditve so v priloženih galerijah.