14.04.2016

Pump track – atraktivna športna pridobitev Sevnice


V Sevnici nad nogometnim igriščem in bazenom, na površinah športno-rekreacijskega kompleksa, zaključno podobo dobiva poligon za izvedbo gorsko-kolesarske vožnje, imenovan »pump track«. Na pobudo in v sodelovanju s sevniškimi kolesarji oziroma kolesarskega društva je k tej dopolnitvi športnih površin pristopila lokalna skupnost, občina skupaj s sevniško krajevno skupnostjo.

Poligon velikosti okrog 950 kvadratnih metrov je sestavljen iz 13 zavojev, 35 valov in 3 skokov – raznolikih glede na različne nivoje znanja. Predvsem bo dobrodošel za mlade, ki bodo lahko razvijali splošno motoriko in spretnost obvladovanja kolesa, namenjen pa različnim generacijam in različnim težavnostnim stopnjam. Omogočena bo vadbo enostavnejših in zahtevnejših skokov in zavojev.

Vsekakor bo pri vožnji na poligonu, ki bo na lastno odgovornost, potrebna še posebna previdnost in seveda uporaba obvezne opreme – čelade, ščitnikov oziroma vsega potrebnega za zaščito in odgovorno uporabo. Pridobitev bo v celoti zaključena in s priložnostnim dogodkom namenu predana konec tega meseca.