Aktualno

10.03.2017

Lekarna Sevnica v prenovljeni in modernizirani podobi


Lekarna Sevnica je s priložnostno slovesnostjo v sredo, 8. marca, namenu predala prenovljene prostore in robotizirano skladišče za zdravila.

Skozi zgodovino pridobitev in najpomembnejše mejnike razvoja lekarne se je v osrednjem nagovoru sprehodila direktorica Irena Groboljšek Kavčič. Investicija je zajemala celovito zamenjavo inštalacij v pritličju in delno v kleti, posodobitev in prilagoditev prostorov za potrebe strokovnega dela farmacevtov, izveden pa je tudi avtomatiziran lekarniški sistem skladiščenja s prinosom zdravil. Posodobitev in ureditev v splošno javno korist, financirana iz sredstev lekarniške dejavnosti, je skupaj znašala okrog 400 tisoč evrov.

Ob novi pridobitni je vodstvu lekarne čestital in se za dobro delo zahvalil župan Srečko Ocvirk, zbrane sta nagovorili tudi predsednica Sveta zavoda Lekarne Sevnica Petra Majcen in nekdanja dolgoletna direktorica Ana Dolinšek Weiss. Prireditev je polepšala glasba dueta citer v izvedbi Maruše in Gašperja Vidmar, saksofonist Martin Zeme in violinistka Iza Knez Majcen z mentorico Andrejo Zupanc.

Foto: Bojan Kostevc