Aktualno

15.03.2017

Možnosti in priložnosti sevniškega turizma


Sevnica se vsakodnevno pojavlja v domačih in svetovnih medijih, kar je kraju in občini v velik ponos in spodbudo. Sevnica je v zadnjem letu pridobila globalno prepoznavnost, ki jo je lokalna skupnost ob obiskih številnih medijskih hiš z vsega sveta plemenitila s profesionalnim odnosom do vseh obiskovalcev.

Vseskozi teče iskanje možnosti sodelovanja na državni ravni, kajti prepoznavnost in močno pojavljanje Sevnice je gotovo vseslovenska priložnost, ki potrebuje usklajeno in enotno reakcijo celotne slovenske turistične javne in tržne turistične industrije.

Župan Srečko Ocvirk je je bil kot govornik povabljen na včerajšnjo okroglo mizo konference Zlati kamen na temo možnosti in priložnosti slovenskega turizma ter v družbi vodilnih s strani Slovenske turistične organizacije in več javnih turističnih zavodov slovenskim županom in predstavnikom državnih služb s področja turizma predstavil sevniške turistične bisere, potenciale in priložnosti.

Župan Srečko Ocvirk je v ljubljanski Festivalni dvorani včeraj predstavil sevniške možnosti in priložnosti.

Za krepitev sodelovanja sta bili v organizaciji KŠTM Sevnica in Občine Sevnica doslej sicer izvedeni že dve srečanji ponudnikov gostinskih in turističnih storitev z obravnavo tematik stanja na področju turizma, oblikovanja smernic nadaljnjega razvoja, predstavljene so bile možnosti spletnih rezervacij produktov, udeleženci pa so se srečali z uspešnimi zgodbami na področju turizma ter drugimi vsebinami v pomoč pri skupnem kreiranju lepe in prijazne podobe Sevnice.

Usklajeno in povezano lahko kraj obiskovalcem ponudi še boljše in bolj atraktivne produkte, ki bodo ponosno predstavljali ime občine. Zavod KŠTM Sevnica je izdelal novo grafično podobo in logotip »Visit Sevnica« s kolekcijo novih produktov, od razglednic, majic, kap, piškotov, promocijskih magnetkov in drugih, še posebej pa navdušuje kolekcija »First Lady«. Gre za izdelke izključno domačih, lokalnih ponudnikov: od odlične modre frankinje in v luksuzno embalažo preoblečene tradicionalne sevniške salame, do dišečih piškotkov, lepotilne kreme, okusnih čokolad posebnih okusov in videza, čokoladnih pralinejev in jabolčnih krhljev v čokoladi, pa celo do zeliščnih čajev in unikatnih skodelic za napitke.

Pestra ponudba vseh izdelkov in pridelkov, z več informacijami tudi o ponudnikih in izdelovalcih, ter tudi drugih spominkov in dobrot vas v novem predstavitveno-prodajnem kotičku z veseljem pričakuje na Gradu Sevnica in v Turistični agenciji Doživljaj. Več informacij in odpiralni čas: www.grad-sevnica.com in www.dozivljaj.si.

Nov promocijski in prodajni salon na Gradu Sevnica.

Vir: Občina Sevnica in KŠTM Sevnica