Aktualno

22.05.2017

Regijsko tekmovanje ekip prve pomoči


V organizaciji območnega združenja Rdečega križa Brežice, Občine Brežice in brežiške uprave za zaščito in reševanje je minulo soboto, 20. maja, na Veliki Dolini potekalo 23. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči civilne zaščite in Rdečega križa.

Preverjanje z različnimi scenariji nesreč je potekalo na štirih delovnih točkah. Med šestimi sodelujočimi ekipami je zmagala ekipa NEK 2, ki bo regijo Posavje zastopala na državnem preverjanju v Kobaridu v mesecu oktobru. Drugo mesto je osvojila ekipa območnega združenja Rdečega križa (OZRK) Sevnica I, tretje OZRK Krško, četrto Gasilska zveza Sevnica, ekipa občine Kostanjevica na Krki je bila peta, OZRK Sevnica II pa šesta.

S predstavitvijo dejavnosti in opreme različnih služb in društev, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, so v spremljevalnem programu dogodka sodelovali: Prostovoljno gasilsko društvo Velika Dolina, Radioklub Elektron Brežice, Planinsko društvo Brežice, Kinološko društvo Brežice, Kinološko društvo IZAR, Jamarski klub Brežice, Zdravstveni dom Brežice, Društvo potapljačev VIDRA Krško, Policijska postaja Brežice, Uprava za obrambo Novo mesto in Slovenska vojska.