Aktualno

21.08.2017

PGD Šentjanž praznuje 110 let delovanja


Prostovoljno gasilsko društvo Šentjanž je minuli konec tedna v domačem kraju obeležilo častitljiv jubilej, 110. obletnico delovanja.

Dvodnevno praznovanje se je pričelo v petek s slavnostno sejo v kulturnem domu, kjer so navzoče pozdravili in čestitke predali župan Srečko Ocvirk, predsednik Sveta Krajevne skupnosti Šentjanž Boštjan Krmelj, predsednik Gasilske zveze Sevnica Vinko Knez ter predstavniki številnih prijateljskih društev iz sevniške in drugih bližnjih občin. Predsednik PGD Šentjanž Boštjan Repovž je skozi slavnostni nagovor in predstavitev tiskane kronike, izdane ob jubileju, zbrane popeljal skozi vse pomembnejše mejnike delovanja društva.

Naslednji dan je sledila gasilska parada s prikazom gasilske tehnike društev sevniške občine, ki se je nadaljevala pod šotorom z osrednjo slovesnostjo ob jubileju društva. Zaznamovali so jo obiski in nagovori častnih gostov, med njimi slavnostnega govornika, namestnika generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Branka Drvodela, ter drugih predstavnikov državnih, regijskih in občinskih gasilskih organizacij, Civilne zaščite ter političnega in širšega družbenega življenja.

Osrednje dejanje praznovanja je bila predaja namenu novega gasilskega vozila, avtocisterne AC 20/75, skupne investicije občine, krajevne skupnosti, sevniške gasilske zveze, prispevka krajanov ter številnih sponzorjev in donatorjev.

Cikel prireditev, ki so jih poleg dobrih misli in voščil društvu ob jubileju obogatile tudi številne glasbene točke, se je zaključil z veselico.