Aktualno

05.09.2017

TEDxSevnica po vzoru svetovno znanih konferenc


22. septembra bo v Sevnici potekal TEDx dogodek. Gre za licenčni dogodek po zgledu globalno znanih ameriških TED konferenc, na katerih se skozi govore občinstvu predstavljajo strokovnjaki številnih področij – med njimi so bili tudi Elon Musk, Steve Jobs in Stephen Hawking – z namenom širiti inovativne in prebojne ideje.

TEDx dogodki so neodvisno organizirani lokalni dogodki, na katerih se izmenjujejo različni govorniki, ki pripravijo kratke govore z veliko novih znanj in idej. Doslej so se takšni dogodki zvrstili po 133 državah sveta, tudi v Sloveniji – tokrat pa drugič v Posavju. Organizatorji na čelu z domačinko Natalijo Hočevar, nosilko licence dogodka TEDx, verjamejo, da imata Sevnica in celotno Posavje veliko ponuditi, hkrati pa ju želijo postaviti na globalni zemljevid TEDx dogodkov in govore s TEDxSevnica narediti vidne svetovni populaciji.

Tematika dogodka v Sevnici bo »Posadimo ideje«, TEDxSevnica pa bodo med drugimi zaznamovali ter se inovacijam in novim znanjem željnemu občinstvu skozi govore predstavili tudi naslednji govorci: Gregor Žakej, eden najboljših oblikovalcev na svetu, Milena Miklavčič, raziskovalna novinarka in pisateljica, Damjan Burger, direktor podjetja M TOM, Mehtab Singh, podjetnik in inovator iz Indije, ter Barbra Drnač, plesna strokovnjakinja, kritičarka in voditeljica edine oddaje o plesu na slovenskih tv postajah.

Dogodek bo 22. septembra ob 19. uri v atriju Gradu Sevnica. Organizatorji obiskovalcem zagotavljajo brezplačne vstopnice, ki so na voljo od 7. septembra od 20. ure dalje na uradni spletni strani dogodka, www.tedxsevnica.com. Na uradni spletni strani ali na Facebook profilu je možno spremljati novosti in se seznanjati z bodočimi govorci.

Nosilka licence in vodja projekta TEDxSevnica Natalija Hočevar in član projektne skupine Rok Britovšek ob predstavitvi dogodka na današnji novinarski konferenci. (Foto: Občina Sevnica)