24.06.2011

Otvoritev pločnikov s spremljevalno infrastrukturo na Dolnjem Brezovem


V četrtek, 23. junija, je bila namenu uradno predana uspešno zaključena investicija Pločniki s spremljevalno infrastrukturo v naselju Dolnje Brezovo.

Krajšo slovesnost, ki je potekala v središču vasi Dolnje Brezovo pri Kolarjevem grabnu, so uvodoma popestrili domači glasbeniki. Zbrane je nagovoril župan Srečko Ocvirk, ki je nato v družbi dveh krajanov prerezal otvoritveni trak, pozdravne besede in čestitke ob novi pridobitvi pa sta namenila tudi predsednik Krajevne skupnosti Blanca Jože Županc in predstavnik podjetja Inplet d.o.o. Toni Perc. Novo pridobitev je blagoslovil župnik Vinko Štrucelj.

Po uradnem delu otvoritve je sledilo družabno srečanje z živo glasbo in pogostitvijo, za kar so poskrbeli krajani in krajanke Dolnjega Brezovega.

O investiciji

V sklopu projekta je bilo na dolžini 400 metrov izvedenih več infrastrukturnih ureditev, in sicer pločnik, javna razsvetljava, fekalna kanalizacija, elektro-kabelska kanalizacija ter rekonstrukcija ceste skupaj z odvodnjavanjem in preplastitvijo na celotni širini vozišča. Naselje je tako bogatejše za investicijo, ki bo pripomogla k večji varnosti v cestnem prometu in učinkovitejšemu odvajanju odpadnih voda.

Foto: Ljubo Motore