Aktualno

29.09.2017

Opazujejo in opozarjajo tudi najmlajši


Odgovornost vseh udeležencev v prometu je trajen vzgojni in učni proces. Že z opazovanjem in prijaznim opominjanjem odraslih lahko tudi najmlajši izboljšujejo kakovost bivanja v domačih krajih in hkrati pridobivajo pomembna, vseživljenjska znanja o cestno-prometni varnosti.

V sklopu tedna mobilnosti, ki je potekal prejšnji teden, so otroci vrtca Ciciban Sevnica z vsemi enotami ter iz vrtcev pri osnovnih šolah Krmelj in Šentjanž izvedli akcijo »Smeško-Kisko«, s katero so ocenjevali ustreznost uporabe parkirnih mest na javnih parkiriščih. S »Smeškom« so nagrajevali voznike, ki so parkirali pravilno in zgledno ter omogočili nemoten prehod pešcev, s »Kiskom« pa voznika le prijazno opozorili na oviranje poti pešcev oziroma na nepravilno parkiranje.

Akcija, ki so jo v letu 2009 idejno zasnovali Petra Biderman, Sonja Bobek Simončič in Jože Sladič, je bila s podporo Občine Sevnica tokrat izvedena četrtič. Vrtec je včeraj pripravil tudi zaključno prireditev s predstavitvijo rezultatov akcije in ogledom poučne gledališke predstave. Vse navzoče sta pozdravila ravnateljica vrtca Vlasta Fele in župan Srečko Ocvirk.

Foto: Občina Sevnica