Aktualno

30.10.2017

Praznično v krajevni skupnosti Šentjanž


Krajevna skupnost Šentjanž je v petek, 27. oktobra, s prireditvijo v domači kulturni dvorani obeležila krajevni praznik.

Ob tej priložnosti so vsako leto podeljena priznanja posameznikom in društvom, ki z dosežki še posebej zaznamujejo utrip življenja in delovanja v skupnosti. Letos je priznanje prejela vas Kamenica, ki je bila ob zglednem sodelovanju krajanov, krajevne skupnosti in občine celovito urejena. Zbrane sta nagovorila predsednik Sveta Krajevne skupnosti Šentjanž Boštjan Krmelj in župan Srečko Ocvirk, kulturni program pa so pripravili učenci Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž. Zapeli so tudi Šentjanški jurjevalci.

Letos mineva 76 let od junaškega boja Milana Majcna in Jančija Mevžlja v Murnicah. V spomin na ta dogodek je šentjanški krajevni odbor Združenja borcev za vrednote Sevnica v soboto, 28. oktobra, pripravil svečano umestitev spominskega prostora v kulturni dvorani Šentjanž s kulturnim programom. Sledil je pohod po poti Milana Majcna v Murnice, kjer je bila nato še spominska slovesnost.