Aktualno

06.11.2017

Praznik Krajevne skupnosti Zabukovje


Med prireditvami v sklopu občinskega praznika je vsako leto tudi praznik Krajevne skupnosti Zabukovje, ki so ga obeležili minulo soboto, 4. novembra. Praznovanje se je pričelo pri domačiji Krmelj v Stržišču, kjer je bil v uporabo predan prenovljeni odsek javne poti, odprtju investicije pa je sledila osrednja prireditev v počastitev praznika krajevne skupnosti s podelitvijo krajevnih priznanj v večnamenskem domu v Zabukovju.

Priznanje je Krajevna skupnost Zabukovje letos namenila Jožetu Trefaltu za večletno prizadevno delo v PGD Zabukovje in sodelovanje pri dogodkih v kraju ter Ani Ivanić za aktivno delovanje v Aktivu kmečkih žena Zabukovje in pripravljenost sodelovanja na širšem območju lokalne skupnosti. Plaketo pa je prejelo Kulturno društvo Franc Požun Zabukovje ob 20. obletnici delovanja, širjenju narodove zavesti in prispevek k razvoju družabnega življenja v kraju.

Občinstvo sta nagovorila predsednik Sveta krajevne skupnosti Zabukovje Jože Baumkirher in župan Srečko Ocvirk. Prireditev so s pesmijo popestrili solist Jure Klenovšek in citrarka Anja Drstvenšek, ženski vokalni skupini Rosa in Vokalnih 5, Šentlenartski smrkci ter z s humornimi dramskimi vložki člani Kulturnega društva Franc Požun Zabukovje. Več pa v priloženi fotogaleriji.